Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 22 de març del 2013

Volen fuetejar i lapidar la feminista tunisiana Amina

L'imam tunisià Adel Almi ha publicat una "fatwa" sol · licitant que la jove Amina Tyler sigui fuetejada cent vegades i lapidada fins a la mort per haver publicat a Facebook, en suport al moviment feminista FEMEN, una foto en què apareix despullada de cintura cap amunt.

Amina ha publicat una segona foto en què es pot llegir: 'El meu cos em pertany i no representa l'honor de ningú'.

Enmig de la polèmica suscitada al país per la publicació de les fotografies, una segona jove tunisiana identificada com a Meriam ha publicat també una foto seva en 'top less' per donar suport a Amina Tyler. Aquesta acció no ha estat l'única en suport a la jove, ja que les xarxes socials s'han omplert de missatges de suport però també d'accions agressives per part dels seus detractors. Així, un 'hacker' d'ideologia islamista radical va entrar al perfil FEMEN-Tunisia per denunciar Tyler i publicar múltiples imatges religioses i cites extretes de l'Alcorà. "Gràcies a Déu hem piratejat aquesta pàgina immoral, el millor està per venir. Si Déu vol, aquesta brutícia desapareixerà de Tunísia".

D'altra banda, una dona que s'ha identificat com una tieta d'Amina ha publicat un vídeo per denunciar que la jove "està desequilibrada", "és una psicòpata" i que "s'ha fugat i freqüenta males companyies", segons publica el diari francès 'Libération'.