Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 27 de maig del 2013

L'admiració per Hitler del jove Kennedy


S'acaba de publicar a Alemanya un llibre que pot afectar a la imatge del trenta-cinquè president dels Estats Units, John F. Kennedy. El llibre es titula "John F. Kennedy. Unter Deutschen: Reisetagebücher und Briefe 1937-1945" (John F. Kennedy. Entre alemanys. Diaris de viatge i cartes 1937-1945), i recull les impressions que un John F.Kennedy de 20 anys va anotar en els seus escrits personals, durant un viatge que va realitzar per Alemanya dos anys abans que esclatés la Segona Guerra Mundial.

En aquests textos, el jove Kennedy expressa la seva admiració per Adolf Hitler i el règim que en aquell moment encapçalava. El text recull -per exemple- els pensaments que va tenir després de visitar la residència estiuenca del Führer: "Qui ha visitat aquests llocs pot imaginar fàcilment com Hitler emergirà d'aquí a uns anys de l'odi que actualment l'envolta, com una de les personalitats més importants que han existit ".

Kennedy es feia preguntes com aquesta: "Què són els mals del feixisme enfront dels del comunisme?". O bé, "Feixisme? El correcte per a Alemanya". Després d'una vista per la regió del Rhin, va escriure: "Certament, les races nòrdiques semblen ser superiors als romans". Kennedy va quedar impressionat també amb la infraestructura desenvolupada per Hitler. En els seus escrits comentava que les "autobahns" germàniques eren "les millors carreteres del món".

En un dels últims pensaments, anotats poc després del suïcidi d'Hitler, Kennedy va escriure:"La seva ambició sense límits pel seu país el va convertir en una amenaça per a la pau mundial, però tenia alguna cosa misteriosa. Era matèria de llegenda".