Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 13 de novembre del 2013

El retorn de la violència racial als Estats Units i com els mitjans la ignoren

'White Girl Bleed A Lot': The Return of Racial Violence to America and How the Media Ignore It

"La violència racial ha tornat. Juntament amb el crim racial generalitzat, inclosos aldarulls. En
centenars d'episodis en més de 80 ciutats des del 2010, grups de persones negres han estat vagant pels carrers d'Amèrica -assaltant, intimidant, assetjant, amenaçant, vandalitzant, robant, disparant, apunyalant i, fins i tot, violant i matant. A les ciutats grans i petites. De manera esperada i inesperada. Però els mitjans de comunicació locals i els funcionaris públics resten en silenci.

El delicte és daltònic, diu un cap de policia de Milwaukee. La raça no és important, ens assegura l'editor d'un periòdic de Xicago, negant el que és obvi: els Estats Units és la societat més conscient de la raça en el món. Ens assabentem tots els dies d'actes de negres, de sindicats negres, de ministres negres, d'escoles negres, de música negre, de magnats negres, de propietaris de negocis negres, d'empleats públics negres, d'art negre, del nom de poetes negres, d'inventors negres, de soldats negres, de policies negres. Ens assabentem de les històries escrites pels membres de l'Associació Nacional de Periodistes Negres. Parlem de tot sobre els negres, menys de la violència i l'anarquiade negres al carrer. Això és tabú. Resultat: pocs ho coneixen. I menys encara se'n parla.

Avui dia, aquesta violència ha assolit nivells d'epidèmia a gairebé totes les ciutats del país. La llista de les ciutats cada dia es més llarga: Xicago, Miami,Filadèlfia, Las Vegas, Nova York, Atlantic City, Milwaukee, Charlotte, Kansas City, Denver, Birmingham, Saratoga Springs, Seattle, Portland, Nashville, Washington DC, Los Angele, Rochester, Wilmington, Georgetown, Greensboro, Nashville, Peoria, Vallejo, Des Moines, Dallas, Rehoboth Beach, Baltimore, Comtat de Montgomery, Boston, St Louis, Brighton Beach. I moltes més. A Donis Moines, a Iowa; a Peoria, a Illinois, i especialment a Milwaukee, on el quatre de juliol, després de saquejar una botiga propera, una multitud de gairebé 100 negres van atacr alguns adolescents blancs en un pícnic. Després de tombar a una noia blanca, una noia va dir: "Oh!, la nena blanca sagna molt". Aquest incident és probablement el més explícit delcite d'odi públic que s'ha vist en anys.

No n'havies sentit a parlar?

Ressenyes editorials

"Llegint el llibre de Colin Flaherty m'ha quedat dolorosament clar que la magnitud d'aquest problema és encara més gran del que havia descobert en la meva pròpia investigació. Es documenta tant els disturbis racials, com els mitjans de comunicació i les evasions polítiques en desenes de ciutats de tot el país" . - Thomas Sowell , National Review.

 Colin Flaherty ha donat més informació que qualsevol altre periodista en el que sembla ser una tendència nacional a la pujada de la delinqüència dels negres sobre els blancs, la violència i l'abús". - WND.com

"Aquest és un llibre important. S'ha de llegir" - Rev. Jesse Lee Peterson

"El que està succeint, i el llibre ho fa indiscutiblement clar, és, en primer lloc , la violència urbana de persones negres contra persones que no ho són i contra la propietat , i, en segon lloc, la indiferència atroç, la negació i l'encobriment per part de la policia i els mitjans de comunicació" - John Derbyshire

Sobre l'autor

Colin Flaherty és un guardonat escriptor. Els seus treballs han estat publicat en més d'un miler de publicacions de tot el món , incloent el New York Times, Los Angeles Times, Boston Globe, Miami Herald, Washington Post, Bloomberg Business Week, la revista Time i altres. Com a periodista, ha guanyat més de 40 premis de periodisme, inclòs el de Millor Investigació de la Societat de Periodistes Professionals. Flaherty és actualment reporter de WND.