Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 20 d’agost del 2004

On és el mur i on la vergonya?

Via BARCEPUNDIT m'assabento d'això:
After European representatives launched a campaign against Israel's separation fence, and voted against Israel at the UN general assembly, the EU is planning a separation fence of its own. The EU plans to build a fence to separate its new members - Poland and Hungary - from its new neighbors - Russia, Belarus and Ukraine - to prevent the free movement of migrants seeking to enter the EU.
Israeli companies that specialize in the construction of warning fences and security systems will participate in tenders to build hundreds of kilometers of fences along the EU's new eastern border. Sources inform “Globes” that Magal Security Systems (Nasdaq:MAGS; TASE:MAGS) is expected to sign a cooperation agreement with a major Western company for building fence and command and control systems in Eastern Europe.
De totes les valles que hi ha al món només en veiem una. Amb una fina ironia Bart ens recorda les valles que l'ONU oblida, entre elles la nostra, la que el govern espanyol ha aixecat per separar Ceuta i Melilla del Marroc i que ha servit d'exemple i precedent pel que ara vol fer la Unió Europea.

No faré demagògia barata respecte el problema que la immigració massiva planteja pel model d'Estat del Benestar europeu, però si diré que al cap i a la fi la majoria dels immigrants que venen de l'est europeu només volen treballar i guanyar-se la vida i no posar bombes a totes les estacions d'Atocha de la UE. Però tot i així una valla sembla necessària. A Israel no en voldrien cap de valla perquè necessiten la mà d'obra palestina però han de construir un mur perquè n'hi ha uns quants que l'únic que volen és anar al paradís suïcidant-se a l'interior d'un autobús. En aquest cas, però, la valla no només és inecessària sinó que és il·legal.

Les valles per protegir-se de la immigració il·legal són acceptables però els murs per protegir-se del terrorisme, no. Per què? Perquè el mur de terra santa l'aixequen els jueus i la valla de l'Estret de Gibraltar l'aixequem nosaltres.