Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

diumenge, 22 d’agost del 2004

Dir les coses pel seu nom

L'administració Bush també ha pecat de correcció política. Durant tres anys ha estat parlant de "guerra contra el terror". Aquesta abstracta definició del nou enemic de les societats obertes no només no ha servit per aclarir les coses sinó que ha permès confondre una ideologia totalitària com és l'islamisme amb la tàctica terrorista que utilitza. Ara sembla, segons explica Daniel Pipes, que les ambiguïtats s'estan acabant i que es comencen a dir les coses pel seu nom:
George W. Bush declaró el otro día, en una admisión llamativa, que "realmente bautizamos mal la guerra contra el terror. Deberíamos haberla [llamado] la lucha contra los radicales ideológicos que no creen en sociedades libres y que pasa que utilizan el terror como arma para intentar sacudir la conciencia del mundo libre". Esta concesión importante sigue a las crecientes críticas contra el engañoso término "guerra contra el terror" (¿cómo puede alguien luchar contra una táctica?) y lo sustituye por el más preciso "guerra contra extremistas ideológicos". Con este cambio, la guerra de ideas puede comenzar.