Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 3 de novembre del 2004

Bush guanya la reelecció en una de les eleccions més participatives de la història dels EUA



Els demòcrates intenten convertir Ohio en la Florida del 2004, però totes les dades apunten que aquesta vegada tampoc podran obtenir la victòria. Els demòcrates s'agafen a la il·lusió que el vot per correu modifiqui el resultat. Però si aquest vot manté la lògica proporcionalitat amb el vot emès directament a les urnes, la derrota de Kerry és inevitable. Només cal analitzar els resultats d'Ohio per comptats, que actuen com a circumscripcions electorals, per comprovar-ho. De 88 comptats, Bush n'obté la victòria a 72 i Kerry només a 16. Realment, la victòria de Bush al conjunt de l'Estat d'Ohio és inequívoca. Però hi ha més dades que aquestes per comprovar la dimensió de la victòria republicana. D'una banda, Bush ha obtingut 3,5 milions més de vots que Kerry, amb un 51% del total contra el 48%. D'altra banda, pel que fa al Congrés, el GOP no només ha mantingut la majoria al Senat sinó que l'ha reforçada, passant de 51 a 53 senadors, mentre que els demòcartes han retrocedit de 48 a 44, perdent fins i tot l'escó del seu líder a la cambra alta. Pel que fa a la Cambra de Representants, els republicans han pujat lleugerament de 227 a 229 escons mentre que els demòcrates han baixat de 205 a 200. Per tot plegat, la Casa Blanca ha anunciat que considera Bush el guanyador.
Per veure els resultats per Estats, cliqueu a Megapundit.
Per veure els resultats per comptats a l'estat d'Ohio, cliqueu aquí (The Washington Post).

ADDENDA: Aquesta tarda, finalment, Kerry ha reconegut la victòria de Bush. Ha tingut la valentia i la intel·ligència de no repetir l'espectacle de Florida de fa quatre anys. Enhorabona.