Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 26 de novembre del 2004

Es confirma la lapidació d'una tunissiana a Marsella

L'agència de notícies Associated Press ha pogut confirmar fa poques hores que la mort a Marsella el passat 17 d'octubre de Ghofrane Haddaoui, una noia tunissiana de 23 anys, va ser una lapidació. L'agència explica que fonts de la investigació consideren que no es tracta d'un assassinat "ordinari" sinó d'una mort segons el ritual de lapidació, que hauria efectuat per despit un jove musulmà de 17 anys -que, segons sembla, estava enamorat de Ghofrane i no era correspòs- amb el suport de dos altres joves, un ja empresonat, i l'altre en llibertat vigilada.

El moviment "Ni putes, ni submisses" ha convocat per demà dissabte una manifestació a Marsella en memòria de la noia tunissiana i en rebuig a qualsevol acte de violència contra les dones. La convocatòria recorda també el cas de Khadija, de 34 anys, que per haver demanat el divorci va ser degollada pel seu marit en una plaça de Limoges, així com pel cas de la nena iraniana Jila Izadi, de 13 anys, condemnada a mort per lapidació per haver tingut relacions sexuals fora del matrimoni amb el seu germà de 15 anys.