Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 8 de desembre del 2004

Alguna cosa es mou a Palestina

“El discurso islámico contemporáneo no debe permanecer encerrado en moldes fijos y rígidos que ya no se adaptan a los avances de nuestra era y de la vida. En otras palabras, es necesario desarrollar y renovar el discurso islámico moderno. Este llamamiento a la renovación no es ajeno al Islam y al pensamiento islámico. La innovación es ley de vida y de existencia. La alternativa a la renovación, hermanos, es el estancamiento.
(...)
“Estimados hermanos, esto significa que debemos respetar la mente humana, reconocer al 'otro', respetar su humanidad y mostrarle tolerancia. Uno no debe coaccionar, porque la coacción a cualquier religión sólo engendra hipócritas. El Islam desprecia la hipocresía y a los hipócritas… A través de esta vía islámica de predicación religiosa, las ideas del 'significado divino', la moderación y el rechazo a cualquier clase de extremismo, inclinación a la violencia o fanatismo son inculcadas en las mentes de los pueblos."

Sermó del divendres 3 de desembre del predicador de la mesquita de Gaza, Mohammed Jammal Abú Hunud, davant el candidat de l'OAP a la succesió d'Arafat, Mahmud Abbas (Abú Mazen) i retransmès per la televisió de l'Autoritat Palestina. Habitualment, el canal del govern palestí retransmetia els sermons dels xeics Ibrahim Madhi o Ibrahim Mudeiris, dos fonamentalistes islamistes que cridaven a la jihad i al martiri contra Israel i els Estats Units.