Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 26 de gener del 2005

Les bones notícies del Pròxim Orient-2

El govern d'Israel ha anunciat que aturarà les operacions selectives contra líders de les organitzacions terroristes a les zones on la policia palestina garanteixi la seguretat.
Sur le front militaire, un haut responsable israélien a assuré que l'armée israélienne ne mènerait plus d'opérations de "liquidation ciblée" dans les secteurs où les policiers palestiniens assureront le calme et la sécurité. "En revanche, l'armée israélienne continuera à tout faire pour intercepter des bombes vivantes sur le point de commettre un attentat si les policiers palestiniens ne font rien pour les arrêter", a ajouté ce responsable. (segons France Press)
Ariel Sharon ha autoritzat avui la represa del diàleg polític amb l'Autoritat Palestina, que s'ha concretat en una trobada a Jerusalem entre el ministre palestí encarregat de les negociacions, Saeb Erekat, i l'assessor de Sharon, Dov Weisgalss. A la reunió s'ha concretat, entre altres temes, la preparació d'una cimera entre Mahmud Abbas i Ariel Sharon.
La présidence du Conseil israélienne a publié un communiqué à l'issue de la rencontre indiquant que les contacts avaient repris à la suite "de développements positifs du côté de l'Autorité palestinienne, qui s'efforce d'empêcher le terrorisme".
Israelians i palestins han acordat també, a més a més del desplegament de la policia palestina pel sud de la franja de Gaza, que en el període de deu dies prenguin el control de la seguretat a cinc ciutats de la Cisjordània (Ramallah, Kalkiliya, Tulkarem, Jericó i una altre a concretar més endavant).