Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

diumenge, 2 de gener del 2005

L'estat de l'amenaça terrorista amb armes de destrucció massiva a finals del 2004

"The Washington Post" ha publicat els últims dies del 2004 una sèrie de reportatges analitzant en quin punt ens trobem respecte a una amenaça terrorista amb armes de destrucció massiva.

Els especialistes consultats pel rotatiu de la capital dels EUA consideren que el perill més immediat són les armes químiques i no tant a les nucelars i les biològiques. Segons ells, fins i tot en l'opció més fàcil que es comprar o robar una bomba atòmica o un agent bacteriològic, aquests grups encara no tenen ni els coneixements ni la logística necessària per fer-los operatius amb una garanties mínimes d'eficiència.

El perill immediat continua sent, avui per avui, la utilització d'elements convencionals com a armes de destrucció massiva, seguint l'estratègia de l'11-S de convertir avions comercials en míssils.

Els especialistes creuen que els terroristes podrien optar, per exemple, per sabotejar indústries químiques, magatzems de productes tòxics o camions cisternes, per provocar un efecte Bhopal (per l'accident de la fàbrica de pesticides de la Union Carbide a Bhopal, a l'Índia, el 1984) i, en el terreny nuclear, per la construcció d'una "bomba bruta", formada per un explosiu convencional farcit de residus radioactius).

Els articles els podeu llegir clicant aquí, aquí i aquí (cal registre gratuit).