Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 19 de maig del 2005

L'ONU fixa en 24.000 les víctimes mortals de la guerra de l'Iraq

L'ONU ha fixat en 24.000, amb un mínim de 18.000 i un màxim de 29.000, el nombre de víctimes civils i militars durant la guerra i el primer any d'ocupació militar de l'Iraq. Segons un estudi publicat recentment per l'UNDP (United Nations Development Programme)titulat Iraq Living Conditions Survey 2004 aquestes dades tenen una fiabilitat del 95%.
The number of deaths of civilians and military personnel in Iraq in the aftermath of the 2003 invasion is another set of figures that has raised controversy. The Living Conditions Survey data indicates 24,000 deaths, with a 95 percent confidence interval from 18,000 to 29,000 deaths. According to the survey data, children aged below 18 years comprise 12% percent of the deaths due to warfare.
Aquestes xifres, que desmenteixen els 98.000 morts estimats en un estudi publicat per The Lancet, haurien de servir per tancar una polèmica que els que s'oposaven al derrocament de Saddam Hussein sempre han volgut inflar.

L'estudi analitza els diferents aspectes de la vida a l'Iraq durant l'any 2004, des de l'estat de les infraestrcutures, a la situació de la sanitat, l'ensenyament o l'economia. Les dades mostren un país devastat per la dictadura de Saddam Hussein, especialment des de la guerra del golf de 1991. Però també els avanços en la reconstrucció.

ADDENDA.- Respecte les 24.000 víctimes mortals del conflicte, cal dir que prop del 60% ho han estat a mans dels terroristes islamistes o baazistes. És a dir, que els morts provocats per les forces de la coalició anglo-nordamericana se situarien a l'entorn dels 9.600, segons es desprèn del les dades publicades per l'Iraq Body Count, una web contrària a la guerra de l'Iraq. Cal recordar també que amb les informacions trobades després de la caiguda del règim de Saddam Hussein i de les fosses comunes descobertes, les víctimes del dèspota de Bagdad se situarien a l'entorn dels 2.235.000 morts, segons xifres documentades per Laissez-Faire. És a dir, 232 vegades més que la guerra i la postguerra iraquiana. Aquesta sangria ha estat aturada i la que intenten provocar els islamistes i els nostàlgics de Saddam també ho serà.