Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 14 de juliol del 2005

Al Qaeda compta a Europa amb el suport de 100.000 islamistes radicals

Segons l'informe Young Muslims and Extremism, elaborat l'any passat pels ministeris de l'Interior i d'Afers Estrangers del Regne Unit, "el nombre de musulmans britànics compromesos en activitats terroristes, en el país o a l'estranger, o que donen suport a aquestes activitats, és extremadament feble, per sota de l'1 %". El problema és que l'u per cent del milió sis-cents mil musulmans empadronats al Regne Unit dóna una xifra de 16.000 terroristes actius o passius. Una xifra que, com diu Daniel Pipes, més que extremadament feble és extremadament alta. De l'informe es despren també que "un cert nombre de grups extremistes recluten activament joves musulmans britànics" entre "les entitats religioses o ètniques vinculades al món universitari". L'informe classifica els joves extremistes en dos grans grups "o son ben educats, estudiants i llicenciats, amb qualificacions professionals en enginyeria i informàtica, o son poc o gens qualificats i sovint amb antecedents penals" i dóna una dada significativa: un nombre considerables dels terroristes islamistes provenen "de medis musulmans liberals no religiosos".

El que explica aquest informe no és gaire diferent del que diuen informes similars d'altres països europeus. A Alemanya, la xifra d'islamistes radicals s'estima en 30.000 i a França en uns 5.000. Si aquestes xifres fóssin correctes, extrapolant-les a la resta de paísos de la UE obtindriem que tenim desplegat a l'interior de les nostres fronteres un "exèrcit" d'uns 100.000 musulmans amb el coco menjat pel missatge de Bin Laden. Només que un 1% de tots ells -és a dir, un miler- estiguin disposats al martiri, el panorama que tenim al davant és terrorífic. Seran més o seran menys, però no són germanetes de la caritat. Tenen molt clar el que volen. El xeic Omar bin Bakri, que viu i predica a Londres, ho diu sense pèls a la llengua:"Utilitzarem la vostra democràcia per destruir la vostra democràcia. Remodelarem la Gran Bretanya a imatge de l'Islam. substituirem la Bíblia per l'Alcorà. No permetrem que els nostres germans siguin colonitzats, o la Gran Bretanya es convertirà en una altra Bòsnia". Només li falta dir amén.