Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 5 de juliol del 2005

Continua el procés d'integració dels sunnites a la vida política de l'Iraq democràtic i l'abandonament de la insurgència

Segons publica avui el diari panàrab editat a Londres, Al-Hayat, "per primera vegada, dues organitzacions armades, l'Exèrcit islàmic a l'Iraq i l'Exèrcit dels muhaidins, format majoritàriament per "baasistes" (membres del partit de Saddam Hussein), han anunciat la designació d'un portaveu, Ibrahim Youssef Al-Chammari" per exigir una negociació "oficial" amb els Estats Units.

El diari panàrab també explica que "el cap dels 'waqf' (religiosos) sunnites, Adnane Al-Dulaimi, ha fet una crida a tots els sunnites de l'Iraq a inscriure's al cens electoral per poder participar massivament al referèndum sobre la Constitució i a les eleccions generals, previstes respectivament per l'agost i el desembre d'aquest any. Aquesta crida serà reforçada per l'emissió de 'fatwas' encoratjant els sunnites a participar en el procés democràtic. Aquesta crida, que contrasta amb les crides al boicot a les eleccions de gener, és un pas més en el procés d'integració dels sunnites al nou govern democràtic de l'Iraq. Les últimes setmanes, nombrosos representats sunnites han entrat a formar part tant del govern com de la comissió constitucional, en una aposta clara dels principals dirigents d'aquesta minoria per la pacificació i l'estabilitat del país i per abandonar el vaixell de la insurgència, que cada dia té més vies obertes d'aigua.