Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 19 de juliol del 2005

El 63% dels morts civils a l'Iraq no els han provocat les forces d'ocupació

Un informe gens sospitós d'haver estat redactat pels neocons o els seus còmplices sinó per pacifistes i acadèmics agrupats en l'Iraq Body Count i l'Oxford Research Group, xifra en 24.865 el nombre màxim de víctimes civils a l'Iraq des de la invasió anglo-nordamericana el març del 2003. Aquesta xifra és pràcticament la mateixa que la donada per les Nacions Unides el mes de maig passat en l'informe Iraq Living Conditions Survey 2004.
Les dades, tot i la confusió d'alguns conceptes com el d'"ucknown agents", són contundents i inequívoques: el 63% de les morts de civils no han estat provocades per les forces militars de la coalició o del govern iraquià sinó per les "anti-occupation forces", els "terrorist attacks", els "Predominantly criminal killings" o els "uknown agents" (concepte que inclou, per exemple, els atemptats contra mercats o mesquites). El 37% restant és atribuïble a les forces ocupants. Però amb una diferència. La major part de les baixes civils provocades per la coalició, el 26%, es concentren en els dies de la guerra, entre el 20 de març i el 9 d'abril. La resta, l'11%, corresponen a les operacions contra Fallujah, l'abril i el novembre del 2004. Pel contrari, la mort de civils a mans dels que s'oposen a les forces de la coalició i del govern legítim de l'Iraq és una constant en progressiu augment que va dels 399 civils morts el mes de maig del 2003 als 981 del mes de febrer d'enguany.
Una altra dada significativa, especialment per entendre l'extensió real de la insurgència terrorista, és que el 77% de les morts és concentren en 12 ciutats, especialment Bagdad que, ella sola, comptabilitza gairebé la meitat de tots els morts civils (45,3%).