Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 20 de juliol de 2005

Merkel i Sarkozy, dues aspirines contra el càncer d'Europa

"Die Welt" diu: "Angela Merkel a Paris, rebuda pel president Jacques Chirac i- gairebé més important encara- pel ministre de l'Interior, Nicolas Sarkozy, l'home millor situat per succeir el cap de l'Estat francès. Amb ell, si més no, la candidata a la cancelleria està d'acord sobre el fet que les relacions franco-alemanyes han de continuar sent estretes, fins i tot "fonamentals", però també que necessiten ser revisades pel bé d'Europa".
Certament, Sarkozy pot semblar un liberal si se'l compara amb el conjunt de la classe política francesa i la Merkel una Thacher en relació a l'intervencionisme cristianodemocràta post-Erhard. Però, ni una ni l'altra aniran més enllà dels gestos i de la pura retòrica, ja que per arribar al poder i mantenir-s'hi necessiten del vot majoritari de la societat francesa i alemanya, dues societats que no accepten canvis substancials del "model social". Per no ser, no són ni la tercera via de Blair. Europa seguirà, doncs, intentant curar el càncer amb aspirines.