Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 12 de setembre del 2005

Amb aquests amics, Blair no necessita enemics

Després dels atemptats a Londres del mes de juliol, Tony Blair va nomenar un consell assessor per ajudar-lo a definir la política a adoptar respecte la comunitat musulmana britànica i destriar el gra de la palla (es calcula que uns 16.000 –un 1% dels musulmans que viuen el Regne Unit- són potencialment terroristes). Entre els assessors fitxats per Blair hi ha Tariq Ramadan, considerat per diversos serveis secrets europeus com un dels principals responsables del Germans Musulmans a Europa (és nét del seu fundador). També hi ha Inayat Bunglawala, secretari de comunicació del Muslim Council of Britain, acusat d’antisemitisme i que ha qualificat Ossam bin-Laden de “lluitador de la llibertat”.

Segons publica “The Times”, la primera recomanació de Ramadan i la resta de consellers va ser demanar al govern que suprimís el Jewish Holocaust Memorial Day perquè aquesta commemoració “ofèn els musulmans”. En compensació, van proposar crear el Genocide Day que homenatjaria no només les víctimes jueves de la Shoa sinó també totes “les víctimes de l’assassinat massiu de musulmans a Palestina, Txetxènia, Bòsnia...”. També han proposat legalitzar al Regne Unit el Hizb ut Tahrir (HUT), o Partit de l’Alliberament Islàmic, prohibit a la majoria de països musulmans, que defensa el restabliment del Califat.