Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 1 de setembre del 2005

Els 1.000 morts de Bagdad són víctimes del terrorisme

El miler de pelegrins morts ahir a Bagdad han de ser considerats com a víctimes del terrorisme. Víctimes indirectes, si es vol, però víctimes inequívoques del clima d'inseguretat constant provocat pel terrorisme sunnita-baazista. Un clima d'inseguretat concentrat a Bagdad i en el "triangle sunnita" però adreçat especialment contra xiïties i kurds amb l'objectiu de derrotar l'heretgia xïita i provocar una guerra civil entre les diferents comunitats iraquianes. Els fets d'ahir no porten a una altra conclusió. Desenes de milers de pelegrins commemoraven la mort de l'imam Mussa al-Kazim, setè imam xiïta enverinat al segle VIII per Harun al-Rachid. A primera hora del matí es van disparar trets de morter sobre la gernació de pelegrins, fent diversos morts (entre 7 i 25, segons les fonts). Tot i això, els concentrats van mantenir la calma i es van adreçar amb tranquil·litat i fervor cap el mausoleu de Mussa al-Kazim. Mentre creuaven el pont d'al-Aimah per sobre el Tigris un rumor -espontani o intencionat- sobre l'existència de terroristes suïcides amb cinturons explosius va córrer entre la gent. Un rumor perfectament creïble donat el context general i els incidents del matí. El pànic generat va provocar una allau humana que va matar més de mil persones.
Del relat dels fets no és difícil, doncs, concloure que la responsabilitat d'aquestes morts només pot recaure en els terroristes que volen impedir com sigui que l'Iraq avanci en el camí de la llibertat, el progrés i la democràcia.

ADDENDA.- Sunnites de Falluja dónen sang per a les víctimes xiïties de Bagdad, segons el diari iraquià Al-Mashriq.
The Sunni Scholars Council of Falluja has called on the people to donate blood for the Shia victims in the al-Kadhimiya neighborhood, where more 850 people were killed and 323 wounded. The Imam of al-Furkan mosque said that they would like to express the fraternity between the different sects of Iraq and that what happened to the Shia yesterday is a calamity to all of the Iraqi people. Hundreds of people rushed to the hospitals to donate their blood and tens of ambulances made shuttle trips to Baghdad carrying the blood.