Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 27 de febrer del 2006

Tot i l'Aliança de Civilitzacions, Bershka es veu obligada a retirar unes etiquetes ofensives pels musulmans

De poc ens ha servit l'Aliança de Civilitzacions de Zapatero! Amancio Ortega, el propietari de Zara, ha tingut de retirar de 368 boutiques de la marca per a joves Bershka totes les prendes que portaven l'etiqueta aquí reproduida, segons comenta "Carte de presse". El seu contingut -unes frases relatives a una relació amorosa en una mesquita- ha sigut considerat blasfem a Dubai, la capital dels Emirats Arabs Units, segons recull el diari Khaleej Times en un article publicat el 17 de febrer. Iditex s'ha afanyat a retirar els articles i a demanar disculpes, per evitar els prejudicis d'un nou escàndol com el de les caricatures daneses.

Mentre tant, el ministre espanyol d'afers estrangers, Miguel Ángel Moratinos, firmava ahir un comunicat amb l'ONU, la Lliga Àrab i l'Organització de la Conferència Islàmica, on es proposa la creació d'un codi de conducta per a la redacció de llibres de tex i la creació d'un mòdul educatiu "inspirat en els principis de l'Aliança de Civilitzacions", així com la celebració d'un congrés mundial de mitjans de comunicació per analitzar la crisi de les caricatures. Moratinos es va comprometre també a estudiar la possibilitat d'assumir alguns dels elements de la resolució de "Lluita contra la Difamació de les Religions" -que la UE va votar en contra l'any passat- amb l'objectiu d'incloure-hi elements que defensin l'eliminació de totes les formes d'intolerància i discriminació.