Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 31 de maig del 2006

Mugabe, el Pol Pot de Zimbabwe

Fotografies divulgades avui per Amnistia Internacional mostren la follia que està tenint lloc a Zimbabwe. Robert Mugabe, el Pol Pot de l'Àfrica, està arrasant ciutats senceres en la seva desquiciada política que va començar l'any 2000 amb l'expropiació de les granges dels blancs i que va seguir amb reubicacions de població sota l'etiqueta de política "d'habitatge", acompanyades d'una brutal tepressió de l'oposició.
La fotografia d'AI és una prova irrefutable de la total destrucció de Porta Farm, un gran assentament on hi vivien unes 10.000 persones. Aquestes accions formaven part l'operació "Murambatsvina" que es va desenvolupar durant el mes de maig del 2005 i en el que les policia i les forces de seguretat van desplaçar ciutats senceres, deixant 700.000 persones sense casa i sense medis de subsistència.
Veure més fotografies, aquí.

Sobre la situació a Zimbabwe, llegiu aquest article de Marian L. Tupy:
Al expropiar a los agricultores de Zimbabwe, él destruyó la auto-suficiencia alimenticia del país. La hambruna abunda en las áreas rurales, a pesar de los esfuerzos de las agencias de desarrollo internacional. La erosión de la propiedad privada por parte del Sr. Mugabe en la agricultura ha socavado otros sectores de la economía, tales como los de manufacturas y de servicios financieros. Con la producción del sector privado cayendo rápidamente, Zimbabwe ya no puede vender suficientes bienes en el exterior para ganar la moneda extranjera que necesita. Muchos de los ítems importados, incluyendo el gas, se han convertido casi imposibles de conseguir. El gobierno también ha perdido gran parte de sus ingresos para pagar los salarios del sector público. Por lo tanto ha recurrido a la impresión de dinero. La inflación ha escalado a 600 por ciento, y los doctores, enfermeras, abogados y empresarios están huyendo en manadas. Más de 2 millones de zimbabweanos han hallado un hogar nuevo en Sudáfrica solamente.