Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 17 de maig del 2006

No és antisemita, és propalestí

Liberazione: "Certamente però non era antisemita. Era drammaticamente filo-palestinese"



El 12 de maig el diari Liberazione, òrgan de Refundació comunista que lidera el nou president de la Cambra de Diputats italiana, Fausto Bertinotti, publicava aquest acudit, establint un paral·lelisme entre els camps d'extermini nazis i les condicions de vida dels palestins a la franja de Gaza. Com es pot observar, el ròtul "La fam us farà lliures" és una simple modificació del ròtul amb la frase de Dant "El treball us farà lliures" que els nazis van col·locar a l'entrada del camp d'Auschwitz.

La difícil coalició de centreesquerra se n'ha resentit. Furio Colombo, director de l'Unità, el diari dels excomunistes italians, ha qualificat l'acudit "d'ofensiu" i que recupera "un dels pitjors clitxés contra els jueus". Pel contrari, el director de Liberazione, Piero Sansonetti, considera l'acudit pro-palestí i en cap cas antisemita.

Per sortir del pas i remoure obstacles al seu nou càrrec, Bertinotti ha declarat: "Penso que en aquests temps díficils per la cohabitació entre cultures i religions, hauriem d'evitar totes les manifestacions, compreses les satíriques, que puguin ser percebudes com a ofensives per les comunitats afectades".

La correcció política en estat pur.