Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 21 de juny del 2006

Per què als "progres" els fa més por l'escalfament global que als liberals i conservadors?

Aquest és, adaptat, el titular d'un punyent article del comentarista nord-americà Dennis Prager. L'autor ofereix sis explicacions com a possibles respostes, que us resumeixo en titulars:

1) L'esquerra té propensió a la histèria, 2) L'esquerra creu com si fos paraula de Déu tot el que publica el New York Times i altres publicacions progressistes, 3) L'esquerra creu en els experts, especialment quan opinen de temes polítics aliens a la seva disciplina científica, 4) L'esquerra mai no planta cara als grans mals del món i sempre busca responsabilitats en una altra lloc, 5) L'esquerra té una actitud de veneració, fins i tot d'adoració, per la natura i 6) A la gent d'esquerra li fa més por morir-se.

La irònica argumentació de Prager a cadascuna de les sis possibles explicacions anteriors la trobareu aquí.

Prager conclou així el seu article:
One day, our grandchildren may ask us what we did when Islamic fascism threatened the free world. Some of us will say we were preoccupied with fighting that threat wherever possible; others will be able to say they fought carbon dioxide emissions. One of us will look bad.