Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 21 de juliol de 2006

Pacifistes versus pau

Només hi ha una cosa pitjor que una guerra: una guerra inacabada. Tropes d'interposició, altos el foc, reunions del consell de seguretat i poc temps després, sant torne'm-hi. Els conflictes s'allarguen anys i panys, no s'eviten les morts ni el sofriment ni la misèria, les ferides es gangrenen, la societat es podreix i la moralitat s'escola en el nihilisme. Aquesta desgràcia, mil vegades pitjor que una guerra oberta, és el resultat de les polítiques de l'ONU, de les actituds apaivagadores i del fals sentimentalisme pacifista. Com diu Thomas Sowell, si els alto el foc fóssin la solució, el Pròxim Orient seria la zona més pacífica del món:
People are calling for a cease-fire in the interests of peace. But there have been more cease-fires in the Middle East than anywhere else. If cease-fires actually promoted peace, the Middle East would be the most peaceful region on the face of the earth instead of the most violent.
Via Chroniques de l'Extrême-Centre.