Resulta curiós observar com a la detallada gràfica comparativa entre els dos documents, que publica "El Mundo" a la seva web, se'ls passa per alt el detall del segell "d'aquesta Dependència", quan es veu a simple vista. El fet que el document original no porti el segell confirmaria la hipòtesi de Rubalcaba que el primer document era simplement un esborrany.L'àcid bòric, que és la substància de que parlen com un ingredient molt interessant, trobat com estranya coincidència a casa del musulmà Haski i a la casa de Salamanca d'uns etarres, és quelcom que es troba en moltes llars... Per la seva utilitat en les cremades. (...) He buscat a Internet una referència sobre aquest àcid i les cremades. En teniu una aquí relativa a la segona guerra mundial. (...)
En el document original (de tres pàgines) que conté tres signatures (els experts o pèrits químics) acaba indicant que "Este documento va extendido en tres hojas de papel, solo escritas en su anverso, cada una de las cuales, lleva estampado el sello de esta Dependencia y las dosprimeras además la rúbrica de los firmantes." És cert que "aquest document" consta de tres papers, que els dos primers porten la rúbrica dels signants, però, sorprenentment, no apareix per enlloc "el sello de esta Dependencia". (Estrany. ¿no?) El document, suposadament manipulat, que també es podria dir "esmenat", en canvi sí que conté en cada full (que ara són 2) "el sello de esta Dependencia".
D'altra banda, curiosament, la secretaria que talla i copia la resta del document (o el mateix signant —el que seria senyal de nivell intel·lectual), acaba el document indicant "y las dos primeras" (quan el document solament té, ara, dues pàgines!) (contienen) "además la rúbrica de los firmantes". Quan solament hi ha UNA (i no vàries) signatura en cada full. (Deu ser que també utilitza, com el Papa, un plural majestàtic?).En definitiva, que en el primer document hi veuen, pel que he dit al'inici, fantasmes "bòrics" on solament pot ser una resta de vells costums. I en el segon document, inèpcia-burrolàndia, de ganduls buròcrates...
És cert que la fal·lera per fer desaparèixer qualsevol referència a ETA resulta, si més no, estranya. Sobre tot si es té en compte que la referència a l'organització terrorista basca en el document dels pèrits era purament bibliogràfica.
Però una cosa es insinuar que al darrera d'aquesta fal·lera hi pot haver un comportament delictiu i una altra molt diferent demostrar-ho. I els documents publicats per "El Mundo", lamentablement, no aporten proves consistents més enllà de la sospita.