Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 21 de setembre de 2006

La "tonteria" del mes

SACRAMENTO, Californie (AP) -- Le ministre de la Justice de la Californie, Bill Lockyer, a engagé des poursuites contre six constructeurs automobiles américains et japonais, dont Ford ou Toyota, pour leur implication dans le réchauffement climatique.
La plainte déposée mercredi affirme que les émissions des véhicules ont causé des torts importants à l'environnement et la santé publique des Californiens. Elle ajoute qu'elles ont coûté des millions de dollars pour lutter contre leurs effets. Les constructeurs Chrysler, General Motors, Ford, Toyota, Honda et Nissan sont visés.
Le démocrate Bill Lockyer souhaite que ces entreprises soient tenues responsables de leur contribution au réchauffement de la planète. Les véhicules sont la première source d'émissions de gaz à effet de serre en Californie. C'est la première fois qu'un Etat américain exige le versement de dommages et intérêts pour l'impact des véhicules sur le réchauffement climatique.

I ja posats, per què no demandar els milions de conductors de l'estat de Califòrnia? O és que no són ells els que pol·lucionen cada vegada que engeguen i circulen amb el cotxe?

Però no tingueu por. Això no ho farà mai cap càrrec electe, perquè ficar-se amb els conductors vol dir perdre les eleccions. En canvi, ficar-se amb les empreses fabricants de cotxes, no.