Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 1 de febrer del 2007

La penitència dels cinc minuts a les fosques

La cimera de París del "lobby" climàtic venia precedida d'una intensa campanya de la internacional mediàtica que, dia si dia també, ens "informava" d'alguna nova catàstrofe mediambiental. D'aquesta manera s'intimidava a l'opinió pública per predisposar-la a acceptar acríticament les "noves" conclusions que els evangelistes de la Bíblia climàtica estan parint aquesta setmana a la capital de França.

De la mateixa manera que els moviments milenaristes i totalitaris del passat, els fidels al canvi climàtic d'orígen humà són consicents de la importància de les cerimònies catàrtiques de masses. És per això que la francesa Aliança pel Planeta ha convocat a tots els ciutadans del món perquè aquest vespre apaguin els llums durant cinc minuts. Cinc minuts -diuen- de "treva pel planeta". Cinc minuts per prendre consciència universal del problema.

Llàstima que els dos mil milions de persones que viuen al món sense corrent elèctric no hi puguin participar!

L'espectacle d'aquesta nit només servirà perquè moltes persones dels països rics facin cinc minuts de penitència i puguin, amb la consciència més tranquil·la, tornar a engegar la calefacció, la cuina d'inducció, l'ordinador o el DVD i la televisió. Tot plegat, una mascarada pròpia de nens privilegiats que juguen al romanticisme revolucionari i una burla per a tots aquells que malviuen, quan no moren, per no tenir ni un miserable kilowatt que portar-se a la boca.