Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 6 de març del 2007

Els brindis de De Juana

Tots sabem -o hauriem de saber- quina classe d'individu és De Juana Chaos. Díficilment, doncs, ens pot sorprendre res de nou. Tot i això, és possible sentir encara més repugnància per ell davant proves documentals com aquesta que publica avui el diari ABC:




Per si no ho llegiu gaire bé, el text diu això:


Con motivo de la jubilación forzosa del franquista antivasco Tomás Caballero Pastor y como celebración extraordinaria, solicito se me proporcione por demandadero.

1 botella de champán (francés)
1 tarta
1 kg de langostinos

Melilla a 6 de mayo de 1998

EUSKAL PRESOAK, EUSKAL HERRIA

Corre! Corre! Vete a entregarle la instancia al periódico ABC; que yo estoy feliz.


ADDENDA.- Pel que sembla, la vaga de fam de De Juana va estar perfectament calculada, ja que després de més de 100 dies de fer-la no només no estava mig moribund sinó que va poder baixar de l'ambulència per ell mateix. Dóna la impressió que més que una vaga de fam el que a fer De Juana va ser una teràpia d'aprimament, a l'estil del que fan certes models aspirants al raquitisme fashion, convenientment difosa en el moment oportú per facilitar, així, una decissió política "humanitària" del govern. Tot un muntatge, vaja. La mentida va durar el que dura el trajecte de Madrid al País Basc. Allà, De Juana no va necessitar ni camilla ni cadira de rodes. Va baixar a peu de l'ambulància i es va instal·lar còmodament en una "suite" hospitalària, que no és res més que una oficina de relacions públiques de la que el govern civil actua com a secretària. Ho publica "El Confidencial Digital".


Según ha podido saber El Confidencial Digital, el ‘gudari’ de ETA, Iñaki de Juana Chaos, recibe diariamente en su cama una lista de la subdelegación del Gobierno en Donosita-San Sebastián (Guipúzcoa) para que seleccione a sus visitantes. Él mismo veta o permite la entrada de sus acompañantes.


ADDENDA 2.- Segons algunes informacions radiofòniques, diversos presos etarres van intentar divendres passat començar una vaga de fam a l'estil de la De Juana. No se sap si són molts ni si tindrà continuitat. Caldrà esperar i veure.