Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dissabte, 21 d’abril del 2007

Els herois de Virgínia

Després d’escriure l’anterior titular, he tingut dubtes. Herois? Quin mot tant poc usual, tan poc políticament correcte. Vivim una època en que fins i tot les paraules són sospitoses. N’hi ha unes quantes que fa com vergonya pronunciar-les; ni ha que estan totalment proscrites i n’hi ha moltes més que jo no signifiquen el que volien dir. Però és dissabte i no tinc ganes de filosofar. Tant si agrada com si no, aquí va el meu modest homenatge als petits, als insignificants, als perucs, als involuntaris, però gratificadorament humans herois de Virgína.

L’estudiant egipci Waleed Mohammed Shaalan, mort en una aula mentre intentava salvar un company o el professor jueu d’orígen romanès, sobrevivent de l’Holocaust, Liviu Librescu, mort també mentre intentava salvar els seus alumnes.