Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 23 d’abril del 2007

Sarkozy, Royal i Bové

Dues reflexions sobre els resultats de la primera volta de les eleccions presidencials franceses.

La primera, que si el retorn de la confrontació entre conservadors i socialistes a la segona volta, com cacarejen els media, vol dir el retorn a triar entre un “socialisme” de derta i un “socialisme” d’esquerra, França haurà perdut una oportunitat històrica. És per això que Sarkozy hauria de clarificar el seu projecte polític per permetre a l’electorat votar amb ple coneixement de causa. Molt em temo, però, que la batalla per conquerir el vot de centre porti Sarkozy en la direcció contrària.

La segona, que les icones mediàtiques com José Bové, creades o mantingudes artificialment gràcies a la complicitat de la internacional mediàtica, són un “bluff”. Amb un miserable 1,3% del vots, queda en evidència la “representativitat” i “legitimitat” real del líder antiglobalització. Una “legitimitat” que els media li pressuposaven sempre que calava foc a un camp de conreu transgènic o trencava els vidres de la multinacional de l’hamburguesa.