Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 29 de juny de 2007

La fe climàtica ja té un Vaticà menys

Segons Chesterton, els que deixen de creure en Déu sovint més que no creure en res acaben creient-s'ho tot. I com que el Vaticà encara creu en Déu ha decidit no creure's tot el que es diu sobre l'escalfament climàtic. En un seminari a porta tancada celebrat el passat 27 d'abril, el Consell pontifical Justícia i Pau va debatre el tema del canvi climàtic i el desenvolupament. La conclusió va ser un clar rebuig del catastrofisme climàtic:
Le cardinal Renato Raffaele Martino a repoussé les thèses catastrophistes et éaffirmé que le Saint-Siège n'acceptera aucune politique limitant le développement des pays pauvres. Considérant les problématiques relatives aux changements climatiques, le président du dicastère romain a fait remarquer que "la doctrine sociale de l'Église doit prendre en compte aujourd’hui les multiples formes d'idôlatrie de la nature qui perdent le sens de l'homme".

La fe climàtica ja té un Vaticà menys.