Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 17 de juliol del 2007

Jenin i Nahr al Bared, les dues cares mediàtiques d'una mateixa realitat

Se’n recorden de Jenin, el camp de refugiats palestins que Israel va atacar el 2002? Se’n recorden del gran desplegament que va fer la internacional mediàtica que va seguir dia a dia, minut a minut, el suposat “genocidi” palestí? Se’n recorden que l’ONU va obrir una investigació i que la final totes le acusacions van ser desmentides?

Doncs, bé, al Líban, al camp de refugiats de Nahr al Bared, està passant actualment una situació semblant a la de Jenin. Porten gairebé dos mesos de combats entre l’exèrcit libanès i les milícies islamistes palestines de Fath al Islam. El nombre de morts s’acosta als 200 (un centenar de militars libanesos i una vuitantena de terroristas palestins), però als mitjans de comunicació només se’n parla esporàdicament. Per què? Perquè el tema no té ni la meitat d’interès si no es pot culpabilitzar directament Israel o els Estats Units. Un exemple més de la hipòcrita doble moral de la "correcció informativa" i el seu esviaxament sectari.

De tot plegat, Ludovic Monnerat n’extreu una lliçó :
laisser faire le sale travail à des forces locales, que ce soit au Liban, au Pakistan, en Somalie ou en Irak, est un avantage énorme pour les armées occidentales et leur redonne la liberté d'action perdue par la perception biaisée de leurs propres médias.