Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 5 de juliol del 2007

La naturalesa de l'amenaça

"Quan encara era membre del que es podria anomenar la Xarxa jihadista britànica –una sèrie de grups terroristes musulmans britànics vinculats per una sola ideologia- recordo com rèiem felicitant-nos cada vegada que a la televisió deien que la política exterior occidental era l’única causa d’atemptats islamistes com l’11-S, les explosions de Madrid o el 7 de juliol [a Londres]. Culpant el govern per les nostres accions, aquells que van llançar la idea de “les bombes de Blair” van fer la propaganda per nosaltres. Més important encara, ens van ajudar a evitar tambéqualsevol examen crític del motor real de la nostra violència: la teologia islàmica”. (Hassan Butt a The Daily Mail)


"La presumpta implicació de metges en els atemptats fallits contradiu la idea segons la qual els terroristes d’Al-Qaeda serien reclutats entre els més pobres i oprimits, tot i que aquest pugui ser el cas en alguns països com el Marroc. Pel contrari, els membres del grup semblen haver sortit essencialment de la classe mitja, igual com els autors de les atrocitats de l’11 de setembre als Estats Units." (Stephen Fidler a
The Financial Times)