Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dissabte, 21 de juliol de 2007

Per què la Monarquia està per sobre de Déu?

La llibertat d'expressió permet ironitzar sobre Mahoma, sobre Jesucrit, sobre la Monarquia i sobre el que faci falta. A casa nostra, ridiculitzar Jesucrist és força habitual, sense que passi res. Ara bé, quan l'objecte de la ironia és Mahoma o la Monarquia la cosa deixa d'estar tan clara. En el primer cas, Zapatero demana autocensura en nom de l'Aliança de Civilitzacions, mentre els governs europeus preparen lleis per reforçar o reintroduir la blasfèmia com a delicte. En el segon cas, s'aplica la censura pura i dura. Què està passant en aquest país perquè la Monarquia estigui per sobre de Jesucrist i de Mahoma?

P.D.- Quan el jutge Del Olmo trobi "el motllo" que ens avisi! Text íntegre de l'acte judicial (no es broma però fa riure).