Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 10 d’octubre de 2007

No era l'escalfament global sinó el vent

Doncs, no. No era el canvi climàtic. La causa que aquest any l'Àrtic hagi sofert un desgel més pronunciat que en anys anterior no és atribuible a l'escalfament global provocat pel CO2, mare de totes les catàstrofes, sinó a uns vents inusuals. Així ho assegura un informe elaborat, no per cap científic comprat per la indústria petrolera, sinó per la NASA. Com era de preveure, la internacional mediàtica, després d'amargar-nos l'estiu amb aquest nou conte de por, ha optat per ignorar l'informe i no publicar-ne ni una sola línia. No fós cas que la realitat de les dades desmentís tan fantàstica teoria.


Assume for a moment that a new study by NASA proved beyond a shadow of a doubt that manmade global warming was indeed responsible for the recent ice melts in the Arctic. Think media would have reported it?

In reality, that's a bit of a trick question, for in the past several weeks, television newscasts, papers, and magazines have been filled with hysterical assertions about decreasing Arctic ice levels destined to cause imminent flooding to coastal regions around the world.

As such, it certainly was no surprise when NASA released a
report Monday claiming "the rapid decline in winter perennial ice the past two years was caused by unusual winds," virtually no media outlets shared the information with the citizenry, and those that did still blamed the melting ice on - you guessed it - global warming.