Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 13 de desembre del 2007

La banca no deixarà ni un euro al partit de Rosa Díez

Les entitats financeres d’aquest país, sempre tan disposades a finançar els grans partits, fins i tot aquells que s’autocondonen els deutes, s’han negat a concedir cap préstec electoral al nou partit Unión, Progreso y Democràcia. Ja sé que el sistema financer està passant per una crisi de liquidesa, però no crec que això sigui obstacle perquè deixin diners al PSOE, el PP, CiU o ERC. Es per aquest motiu que la UPD ha decidit posar a la venda bons de préstec personal, que es podran comprar a les oficines del partit però també per telèfon i per internet.

Unión, Progreso y Democracia (UPyD) recurrirá a la venta de bonos de préstamo personal por valor de 200, 500 y 1000 euros para financiar su campaña electoral de las próximas elecciones generales después de la negativa recibida por parte de las grandes entidades financieras para otorgarles los créditos solicitados, según criticó hoy la portavoz de la formación, Rosa Diez.

La previsión de UPyD es devolver el importe de estos bonos a los ciudadanos después de las elecciones del mes de marzo gracias a la financiación institucional que reciben los partidos con representación parlamentaria. Diez rechazó la posibilidad de que UPyD no consiga ningún escaño en el Congreso de los Diputados y no poder obtener así esta fuente de ingresos, aunque reconoció que se trata de una cuestión de confianza personal "que conlleva un determinado riesgo".

En rueda de prensa junto a Fernando Savater y Mikel Buesa, Rosa Diez denunció el tratamiento de "evidente desigualdad" recibido por parte de los bancos españoles negándoles los créditos solicitados y recordó las deudas de los demás partidos políticos con la banca, además de las grandes condonaciones realizadas a estas formaciones en los últimos años.