Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 24 de gener del 2008

L'estrany debat

Ja sé que aquesta anotació em valdrà l'acusació fàcil d'homòfob, però no tinc per constum cedir davant de les inquisicions que els fanatismes a la moda fan i desfan. Crec en el debat racional de les coses i que aquest, i no les excomunions, és l'únic camí per acostar-nos a la veritat.

El tema l'ha tornat a posar sobre la taula el Tribunal Europeu dels Drets Humans al condemnar França per haver refusat concedir l'adopció d'un infant a una lesbiana.

En aquest tema sempre he partit del principi que no són els adults -siguin homos, heteros o concos- els que tenen dret a l'adopció, sinó que són els infants el que tenen el dret a tenir una família. Ho explica millor la sociòloga i feminista francesa Évelyne Sullerot:

Certes, des familles différentes existent, mais elles sont très rares. Contrairement à ce que l’on prétend, il ne s’agit pas d’un mouvement profond de la société. Le droit à l’enfant a l’avantage d’être un slogan militant séduisant dans un monde où pratiquement tout a été gagné sur le plan des mœurs. Je rappellerai simplement des évidences: la triade père-mère-enfant existe depuis que le monde est monde, et un sexe ne peut pas remplacer l’autre. Dans cette affaire, on commet l’erreur gravissime de mélanger sexualité et famille. L’individu est parfaitement libre de ses amours, libre de se marier ou pas, de faire une IVG ou pas. Mais son désir doit s’arrêter à l’enfant. On ne devient adulte que quand naît un enfant. C’est pourquoi il faudrait cesser de parler du désir d’enfant des couples homosexuels mais revenir à son désir à lui, l’enfant, qui reste finalement le grand oublié de cet étrange débat.