Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 10 de gener del 2008

Zapatero insisteix: "hoy estamos mejor que ayer y menos que mañana"

Zapatero:
"Crear alarmismo injustificado puede dañar las expectativas y es lo menos patriótico que conozco", ha señalado Zapatero en su intervención en un desayuno organizado por Nueva Economía Fórum, en el que también ha pedido "prudencia y sensatez" a la hora de analizar la economía ya que "puede perjudicar las expectativas".

Por ello, ha pedido a los dirigentes de la oposición "prudencia, sensatez y unas gotas de patriotismo" al tiempo que ha asegurado que los empresarios no comparten la visión negativa de la situación económica que transmiten los líderes ''populares''.

En la misma línea, ha añadido que "ninguna de las tensiones actuales" de la economía, como las turbulencias financieras o la subida de los precios del petróleo y las materias primas, "procede de la existencia de problemas españoles" y "no cabe atribuir ninguna" a la gestión del Ejecutivo que en estos cuatro años, ha destacado, se ha ganado la "credibilidad" y la "confianza" para gobernar otros cuatro años más.

Amb aquestes paraules, ahir, Rodríguez Zapatero pretenia tornar-nos a prendre el pèl. I ho feia, mentint i adoptant una actitud antidemocràtica insòlita. Mentia, perquè amagava la realitat d’unes xifres que ahir mateix tres especialistes (Merrill Lynch, Financial Times i UBS) posaven al descobert. I adoptava una actitud antidemocràtica insòlita a l’exigir, d’una banda, que l’oposició deixi de fer d’oposició per “patriotisme” i, de l’altre, per considerar legítim no explicar a la població, ignorant i estúpida, la gravetat de la situació.

En uns moments d’incertesa i de crisi com aquest, el que els ciutadans esperem dels nostres governants és que ens parlin amb franquesa, ens expliquin el que està passat i ens diguin el que volen fer per evitar o mitigar l’impacte dels problemes que ens amenacen. Igual com va fer en el seu dia el ministre d’Economia del govern Suárez, Enrique Fuentes Quintana. Va donar la cara, va explicar sense pal·liatius la gravetat de la situació i va aconseguir la firma dels Pactes de la Moncloa que van servir per treure el país de la pitjor crisi econòmica des de la guerra civil i l’autarquia.

Zapatero, pel contrari, només sap marejar la perdiu. Parla però no escolta. Aparenta però no afronta. Alliçona però no apren. El desembre de l'any passat, 24 hores abans de l'atemptat de Barajas, va dir que el procés de pau "estava mejor que ayer y menos que mañana". Ahir, deia el mateix respecte l'economia espanyola. L'única diferència és que aquesta vegada el desmentiment li arribava el mateix dia.