Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 4 d’abril de 2008

L'Esclavatge encara perdura en terra musulmana

Pot semblar mentida, però és veritat: l’esclavatge no és una pràctica del passat. Pel contrari, és un fenòmen relativament estès, especialment en els països musulmans on adopta diverses formes, sovint amb reconeixement oficial. Per descomptat, no porta aquest nom, però s’amaga al darrera de denominacions més respectables com “tutel·la” o “criades”. Les dones i els nens són les primeres víctimes.

Ara, Malek Chebel, antropòleg i especialista algerià de l’islam, ho explica en el libre “L'esclavage en terre d'Islam : Un tabou bien gardé”. Chebel destaca sense embuts que algunes formes de l’esclavatge tenen les seves arrels en l’islam.

Més informació, aquí. ( Via Extrême-Centre)