Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

diumenge, 25 de maig de 2008

I ara, Castro!Pedro Antonio Marín, més conegut com a Manuel Marulanda, alies "Tirofijo", líder de les FARC, ha mort. Segons diuen els de la seva banda, va morir el mes de març d'un atac de cor. Aquest anunci se suma a un rosari de derrotes militars, baixes i desercions que situa a les FARC en el punt de la derrota.

Bravo per Uribe! El president colombià que la internacional mediàtica, els demòcrates nord-americanes i els goril·les vermells llatinoamericans odien profundament.

Amb les FARC, com amb tota la resta de bandes armades, no hi ha diàleg ni negociació possible. Si els dones la mà, se't mengen el braç. Un exemple clar el tenim al Líban. Per anar cedint amb Hezbollah, aquest moviment totalitari està a punt d'aconseguir els seus objectius: la destrucció del que queda de democràcia al Líban i portar el fonamentalisme islamista a les portes del poder.

Amb totes les diferències que volgueu, això és també el que ha passat aquí amb el dissortat procés de pau amb ETA. Després de tres anys de marejar la perdiu, ETA s'ha resituat políticament a través d'ANV i el Partit Comunista de les Terres Basques i ha refet el seu entramat militar.

Escaldat, Zapatero està aplicant ara la política que sempre li havia demanat Rajoy. Esperem que l'escarment hagi servit d'alguna cosa i en aquesta segona legislatura opti més per Álvaro Uribe que per Patxi López. Tots, o quasi, hi sortirem guanyant.