La posició de l’Església catòlica en contra de l’ús del preservatiu per evitar el contagi de la sida, crec que és un error. Però jutjar només pel preservatiu l’acció que mena l’Església a tot el món per atendre els infectats pel VIH, també ho és.
Les congregacions religioses van ser de les primeres a mobilitzar-se en lluita contra la SIDA , especialment en atendre i fer costat a les seves víctimes. A Jamaica van construir un centre de cures pal·liatives a meitats dels anys 80 i el 1985 va obrir el primer hospital per a malalts de sida de Nova York.
S’estima que el 26% dels serveis mundials d’atenció a malalts i orfes de la sida els ofereixen congregacions religioses cristianes. En alguns països, els religiosos representen el 40% dels serveis sanitaris destinats a aquesta tasca. Tot i això, només perceben el 5% dels fons que l’ONU destina a combatre la sida, la tuberculosi i el paludisme.
Només a l’Àfrica, les congregacions religioses destinen a aquesta lluita 1.000 hospitals, 5.000 dispensaris i 800 orfanats.
(Josep Pla)
Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst
Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.