Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 7 de juliol del 2008

De l'escalfament global a la crisi alimentària

Els catastrofistes ja tenen alternativa per substituir una apocalipsi climàtica de capa caiguda per un nou conte de por: la fi del petroli, la fi del menjar. Fins ara, perquè ens convertíssim a la seva fe ecocondríaca, ens espantaven amb un món desertitzat per la cobdícia del capital i ens explotaven el sentiment de culpa fent-nos còmplices de la destrucció del planeta per no anar en bici, no separar bé les deixalles domèstiques o posar l’aire condicionat massa alt. A mesura que aquesta presa de pèl ha començat a fer aigües, els predicadors de catàstrofes necessitaven una tragèdia alternativa. I ja l’han trobada: per culpa de l’especulació, el món es morirà de gana.

La nova catàstrofe, com podeu comprovar, té tots els elements que exigeix la vulgata neomarxista: el mateix culpable de sempre i una base social crèdula i penitent. A mesura que la nova catàstrofe guanyi protagonisme polític i mediàtic , cada vegada es parlarà menys de l’escalfament global i cada vegada més de la crisi alimentària. El canvi climàtic s’anirà fent fonedís, fins que ningú no se’n recordi, aclaparats per la nova plaga bíblica de la falta de petroli i la falta de menjar.

“La Vanguardia”, sense anar més lluny, deixa avui en mans del presumptuós Andy Robinson les seves pàgines 3 i 4 perquè els catalanets siguem els primers a espantar-nos i comencem la setmana com cal: amb l’ai al cor. De les dues peces firmades per Robinson, una està dedicada a entrevistar al nou guru de la dissort mundial: Paul Roberts. Un altre visionari que ha trobat un filó en el disputat mercat de la literatura fantàstica.