Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 14 de juliol del 2008

Iran i la crisi financera

Alguns analistes consideren que les caigudes de les borses internacionals de les últimes setmanes tenen més a veure amb males expectatives polítiques que econòmiques. Fins i tot, algun s’atreveix a assegurar que la crisi econòmica nord-americana va tocar fons el passat mes de març i que ja ha començat a entrar en un període de fort creixement.

Per a aquests analistes, les caigudes de les borses i dels rendiments del bons del Tresor nord-americà s’expliquen en gran part per la decissió presa pel govern Bush d’intervenir militarment a l’Iran. Un decisió de la se’n desconeix la data, però que alguns analistes situen per després de les eleccions presidencials nord-americanes del 4 de novembre.