Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 1 de setembre del 2008

El govern iraquià assumeix el control d'Anbar

La província d'Anbar, que durant uns anys va ser el bastió de la insurgència terrorista, ha passat avui a ser controlada pel govern iraquià. L'exèrcit nord-americà li ha traspassat el control de la seguretat. Amb aquesta, 10 de les 18 províncies del país ja estan sota el control directe de Bagdad.

Anbar es la provincia más grande de Irak y es considerada la cuna de la insurgencia desde que Saddam Hussein fue derrocado en 2003.

Más de un cuarto de los soldados estadounidenses que han muerto en Irak perdieron la vida en Anbar.

Además, la situación geográfica de Anbar hacía que sus fronteras con Siria, Jordania y Arabia Saudita la convirtieran en una zona porosa para el tránsito de combatientes y de armas.

Sin embargo, la situación en la zona se ha mantenido relativamente estable desde finales de 2006, cuando los líderes sunitas dieron la espalda a los insurgentes y crearon sus propios consejos de seguridad con el apoyo de EE.UU.

Mike Sergeant, corresponsal de la BBC en Bagdad, dijo que la ceremonia de traspaso representa un paso muy significativo para las fuerzas de la coalición en Irak.