Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

diumenge, 5 d’octubre de 2008

Joe Biden, senador d'un paradís fiscal

Més de la meitat de les més grans fortunes dels Estats Units i el 43% de les societats que cotitzen a la borsa de Nova York tenen la seva seu fiscal a l'estat de Delaware. Per què? Doncs, perquè aquest estat dóna importants avantatges fiscals i jurídiques a les empreses. Per exemple, no existeix cap impost sobre els beneficis, s'accepta una major simplificació comptable, etc. Doncs, bé, d'aquest estat paradís dels capitalistes nord-americans n'és senador des de 1973 el demòcrata i candidat a vicepresident, Joe Biden.
Biden, Biden,... ce n'est pas le colistier d'Obama, ce n'est pas celui qui reproche aux républicains de favoriser les riches, et veut taxer plus fortement les entreprises américaines ? Sauf dans le Delaware, je suppose.