Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 30 d’octubre del 2008

L'opi del poble contra el capital

L'arquebisbe Marx predica El Capital del seu homònim. De fet, durant molt temps l'església va considerar pecat el liberalisme i durant el segle passat una bona colla de capellans també van jugar a fer la revolució a l'Amèrica Llatina, i així els va anar als pobres llatinoamericans. Certament, l'opi del poble sempre ha estat en contra de la llibertat.
El arzobispo de Múnich y Freising, Reinhard Marx, se ha erigido en representante en el mundo católico de su homónimo Karl Marx con un libro titulado asimismo 'El Capital' y en el que también acusa al capitalismo salvaje de los males de este mundo.

"El capitalismo deshumanizado, insolidario e injusto no conoce moral ni tiene futuro", afirmó el prelado, en la presentación en Múnich de su libro, un tratado de 300 páginas en el que "coquetea" abiertamente con el hecho de compartir apellido con el padre del comunismo.

"Hay que confrontarse con la obra de Karl Marx, que nos ayuda a entender las teorías de la acumulación capitalista y el mercantilismo", afirmó el arzobispo.

Ello no implica, sin embargo, que haya que "dejarse arrastrar a las insensateces y atrocidades cometidas en su nombre en el siglo XX", matizó, sino saber interpretar debidamente su contenido.