Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 20 de novembre del 2008

Casablanca de Llobregat



Primera part d'una adaptació de Casablanca a la Catalunya del tripartit.


ADDENDA.- El periodista Toni Soler reconeix que "la discriminació del castellà existeix" a Catalunya. Ho diu en els seu últim llibre "Amb llengua o sense" i ho ha repetit en una entrevista que li han fet a Tv3. Però, que els de la ceba estiguin tranquils, que no s'ha canviat de camisa.
"Negar que aquí hi ha un conflicte lingüístic quan estem tot el dia parlant-ne és absurd i ridícul i el conflicte el tenim perquè hi ha gent castellanoparlant que troba conflictiu que el seu fill no es pugui escolaritzar en castellà i hi ha gent catalanoparlant que trobem conflictiu que anem a un bar i diguem un tallat i no ens entenguin".

"Per tant és un conflicte, i no vol dir que agafem els fusells i ens matem els uns als altres, perquè no és això. El conflicte és propi de societats complexes i modernes i plurals i mestisses, com ho és la catalana, i no ens ha d'espantar però l'hem d'afrontar i fer veure que no passa res, em sembla que és totalment absurd".

"La discriminació del castellà existeix per la senzilla raó que hi ha una política a favor del català, aquesta política que han decidit democràticament els successius governs de la Generalitat. Quan s'afavoreix una política se'n perjudica una altra, i això ho pot entendre qualsevol persona, i això es fa per compensar una situació històrica inversa, i també ho hem de dir, i hem de dir perquè ho fem en lloc d'anar-ho amagant i camuflant per por a que dirà en Losantos".