Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 7 d’abril de 2009

La Biblioteca Digital Mundial neixerà el 21 d'abril

La UNESCO i 32 institucions associades presentaran el pròxim 21 d'abril, a la seu de l'Organització a París, la Biblioteca Digital Mundial, un lloc web en el qual es podran consultar documents culturals únics de biblioteques i arxius de tot el món. El web contindrà manuscrits, mapes, llibres rars, pel·lícules, enregistraments sonors, publicacions i fotografies i el seu accés serà il·limitat i gratuït.

La Biblioteca Digital Mundial es podrà consultar en set idiomes: l'àrab, el xinès, l'espanyol, el francès, l'anglès, el portuguès i el rus, i contarà amb continguts en moltes llengües més. Tots els temes aniran acompanyats de descripcions i alguns d'ells seran presentats en vídeos per bibliotecaris i arxivers especialitzats, a fi que els usuaris puguin situar el seu context. Amb això es pretén també despertar la curiositat dels estudiants i el públic en general, per a incitar-los a aprofundir els seus coneixements sobre el patrimoni cultural de tots els països.