Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 14 de maig de 2009

Les contradiccions de la fe nacionalista

Pilar Rahola i Joan B. Culla són dues persones intel•ligents, que sempre val la pena llegir. Però la intel•ligència no és indestructible i quan topa amb la fe, sol esmicolar-se. De fes n’hi ha motes, i tots n’arrosseguem alguna. En el seu cas, es tracta de la fe nacionalista. 

Vegin les contradiccions de Pilar Rahola en un debat a TV3 amb un “nacionalista” aranès.En aquest mateix sentit, val la pena observar l’exercici literari de Culla en el seu últim llibre, La dreta espanyola a Catalunya, en la que defensa que des de la Transició la dreta a Catalunya és unicament i exclusiva espanyola. És a dir, estrangera. Aliena a les tradicions polítiques del terròs.