Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 17 de juliol del 2009

Denúncies mediàtiques

Aquesta setmana, la internacional mediàtica s'ha tornat a posar les botes amb les denúncies d'una trentena de soldats israelians que acusaven els seus superiors d'haver-los ordenat accions que podrien ser considerades crims de guerra a Gaza. Suposem que les han presentat també a la justícia i que aquesta les investigarà. Cosa que no ha fet la premsa, que ha donat per bones unes denúncies que en altres circumstàncies no hauria publicat. Jorge Marirrodriga:
Si 25 testimonios anónimos, y uno solo que da la cara, sin datos exactos, ni fechas, ni nada de nada sirven para acusar a Israel (otra vez) de crímenes de guerra, es que esta profesión ha perdido la poca coherencia que le quedaba. Ningún responsable de un medio admitiría las mismas acusaciones con la misma fantasmagórica carga probatoria sobre cualquier otro tema. Pero Israel es diferente: es culpable de antemano.

Ehud Olmert cometió un gravísimo error al cerrar Gaza a los periodistas durante la Operación Plomo Fundido, porque liberados de la necesidad de transmitir información, con la excusa de que no veían, pudieron emitir día y noche opinión. La ideología al servicio del periodismo. Y la verdad a tomar por saco. ¿Queremos saber? ¿Queremos ver? Pues quien esté dispuesto que dé un paso adelante. El Ejército israelí debería llevar empotrados en sus filas a periodistas como hacen estadounidenses y británicos. Vamos a ver cuántos valientes enviados especiales de hotel se atreven.
L'antisemitisme a Espanya. N o us perdeu el vídeo: