Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 7 d’octubre del 2009

Obama agenolla Abbas

Els Estats Units han fet posar de genolls el president palestí obligant-l'ho a retirar la proposta que demanava que l'ONU adoptés oficialment el polèmic informe Goldstone sobre la guerra de Gaza. Washington ha pressionat Abbas directament i indirectament a través de diversos països àrabs. Mai una administració nord-americana havia humiliat tant a un president palestí. Una administració que ara presideix el santificat Obama. Potser per això no se'n parla gaire. O si es fa, es diu en la lletra petita.

El jueves de la semana pasada Abbas se reunió con el cónsul general de EE UU en Jerusalén. Al día siguiente, en Ginebra, el delegado de la OLP en el Consejo de Derechos Humanos retiró la propuesta para que se adoptara oficialmente el informe Goldstone y recomendara su remisión al Consejo de Seguridad. (...)

Fuentes de la OLP y de Fatah aseguran que el presidente soportó una presión política sin precedentes, "tremenda", un "auténtico chantaje", en palabras de un dirigente de Fatah. "Es vergonzoso. No hay palabras", añadía, no obstante, la fuente de la OLP para describir la actitud de Abbas, que permanece en el extranjero desde que dio la orden, aparentemente sin consultar con nadie, al delegado palestino en Ginebra. "No podemos justificar lo injustificable", afirma un dirigente de Fatah. "Al final", añade, "pagaremos nosotros, como siempre".

Saeb Erekat, jefe de los negociadores palestinos, amenaza ahora con desvelar los nombres de los países -"árabes y no árabes"- que doblegaron a Abbas. "No permitiremos que se escondan detrás de nosotros", enfatiza Erekat. Según varios analistas, la Casa Blanca y el Departamento de Estado presionaron también a varios países árabes para retorcer el débil brazo de Abbas.