Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 14 d’octubre del 2009

Què se'n ha fet de l'escalfament global?

No sóc jo el que fa la pregunta, sinó un article de la BBC firmat per Paul Hudson, el "Climate correspondent" de la cadena. I respon això:

This headline may come as a bit of a surprise, so too might that fact that the warmest year recorded globally was not in 2008 or 2007, but in 1998. But it is true. For the last 11 years we have not observed any increase in global temperatures. And our climate models did not forecast it, even though man-made carbon dioxide, the gas thought to be responsible for warming our planet, has continued to rise.

El més interessant de l'article és que per primer cop dóna tanta cantxa als escèptics com als defensors de l'escalfament global. Abandona l'excomunicació dels primers, bèsties reaccionàries que negaven el consens científic, i accepta que hi ha un fort debat. Un debat que està roent.